Мъжете ликуват! Учените доказаха, че… /18+/

0
1269

Сексът не е просто физически акт, с който се възпроизвеждаме. Това е цяла каскада от емоции и чувства, водещи тялото до състояние на екстаз и социална комуникативна превъзбуда. Освен това сексът е отличното средство за отключване на всички сетива.

Стотици проучвания са доказали ползата от секса и за двата пола. Ново проучване обаче твърди, че една от фантазиите на мъжете се оказва полезна за здравето на жените. Става въпрос за поглъщането на семенна течност.

Холандските изследователи направиха заключения след проучване на историята на бременностите и сексуалните навици на 234 жени. Естествено, това изследване е малко по обхват, което означава, че авторите му не са получили изчерпателно доказателство.

97-те жени, наблюдавани от изследователите, страдат от повтарящи се спонтанни аборти – състояние, диагностицирано при жена, която има три или повече спонтанни аборти. Смята се, че това засяга до 1% от целия нежен пол. Точните причини за тази патология не са установени, но учените предполагат влиянието на генетиката, хормоните или инфекциите.

Оралният секс може да намали риска от повтарящи се спонтанни аборти, показва ново проучване. Неговите автори смятат, че поглъщането на семената на партньорите укрепва имунната система на бременните жени и увеличава шансовете на плода за нормално развитие. Възможно е семето да съдържа хормони и протеини от мъжкото тяло, които са много полезни за майката и нейния имунитет.

В същото време получаването на това семенна течност чрез традиционния вагинален секс също може да бъде полезно за предотвратяване на спонтанен аборт, но най-голям ефект има чрез поглъщането, тъй като така влиза директно в стомаха./zdrave.to