МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ДОБРИЧ : Ние от ДПС сме част от добрите реформи на Европа

0
1468
SONY DSC

„ДПС днес събира в едно минало, настояще и бъдеще.“ Това заяви председателят на движението и водач на листата му за предстоящите избори за членове на ЕП на 26 май Мустафа Карадайъ на среща със симпатизанти, проведена снощи в Добрич.
Заедно с лидера гости на града бяха: зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев, депутатът от Добричка област д-р Хасан Адемов и петима кандидат-евродепути: Ертен Билгин, Севим Мусак, Илхан Кючук и Антоанета Асенова и Атидже Алиева – Вели.

„Хубави, млади и умни” – така представи Карадайъ всички кандидати от листата на ДПС. И подчерта: „Ние залагаме на младите! Младежкото е вградено в темелите на ДПС. Няма такава друга партия в България! Ние от ДПС имаме амбицията да сме част от добрите реформи на Европа и ЕС, защото ние казваме, че Европа има нужда от ДПС, от евродепутатите на ДПС, от нашите можещи, знаещи и обучени млади кадри.“. Карадайъ отбеляза, че в момента в Европа има една мода на национализмите и крайностите.

SONY DSC

Той допълни, че ДПС са последователни и че политиката им е една и съща за Европа и за България, и за Добрич. „Нека от днес да кажем на всички, колко са важни тези избори на 26 май. Да им кажем да подкрепим най-младата, най-добрата, най-подготвената и печеливша листа“, призова председателят на ДПС. Той засегна и темата за местните избори като заяви, че до голяма степен местните избори ще се решат на 26 май. „На този ден ние решаваме посоката на развитие в Добрич, България и ЕС. Поне за 10-15 години напред. Затова са толкова важни тези избори“ – каза Карадайъ. Той подчерта, че в края на месеца ДПС ще направи заявка за промяна на управлението на България. „От едната страна стои национализмът, противопоставянето и омразата към различните, а от другата – демокрацията, толерантността, уважението към различните и силата от това обединение на различните, за да има и единство в ЕС“ – каза Карадайъ и разви тезата си: “Европа е единство на многообразието. Това е лозунгът на Европа. Какво е единство на многообразието, като забраняваме различните и различията”, се обърна лидерът към симпазантите. Той беше категоричен, че допускането на националистите във властта е нарушение на най-важния европейски и ценностен принцип.
„На днешният ден ДПС представя на България и Европа децата си, които отгледа, изучи, подкрепя и сега на нас ни предстои да предадем щафетата“, отбеляза по време на предизборната среща зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Той допълни, че само те могат да извършат промяната, която искат да покажат на Европа. „Те разбират своето време, от какво има нужда за промяна и инструментите за тази промяна. Затова ДПС е велика партия“, каза още Цонев.

SONY DSC

„Когато строим една къща какво търсим? Безспорно общи работници, но преди това се оглеждаме най-вече за майстори. Всички казват, че градат България и ЕС или поне така казват. Как градите България и ЕС? Само с общи работници ли? Или ни трябват и майстори“, попита реторично от своя страна Илхан Кючюк – председател на младежката организация на ДПС. „Ако ви трябват майстори, те са тук, в ДПС“ – категоричен бе той.

По-рано през деня екипът на Централния лъч на ДПС беше на многолюдна среща с жители на село Зърнево. Импровизирани срещи гостите проведаха и в селата Орляк, Жегларци и Карапелит. Вечерта в Добричзавърши с ифтар-вечеря, дадена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в ресторант „България“ и с младежка дискотека.
Днес предстои среща в Стожер.
Платена публикация

Снимки: НДТ и Дарик радио Добрич