МОРАТА СЕ ОТПУШИ, А СЕСК СЕ СБОГУВА С ЧЕЛСИ С ПРОПУСНАТА ДУЗПА

0
1025

Челси започна защитата на трофея си в турнира за Купата на Англия с победа с 2:0 над Нотингам Форест на “Стамфорд Бридж”. Алваро Мората (49′, 59′) вкара и двата гола след асистенции на 18-годишния Калъм Ходсън-Одой, който изигра много силен мач. Сеск Фабрегас,  за когото се смята, че това е  последният му мач с екипа на “сините от Лондон”, бе капитан на отбора, но пропусна дузпа и не успя да се сбогува с гол.

Маурицио Сари бе направил общо осем промени, като само Давид Луис, Рос Баркли и Алваро Мората запазиха местата си сред титулярите. Младите Итън Ампаду и Калъм Хъдсън-Одой също получиха шанс за изява.

Четири промени имаше в състава на гостите. Люк Стийл започна на вратата. Челси очаквано доминираше през първата част.  Още в 13-ата минута обаче Мората пропусна страхотна възможност, след като от три метра не успя да се разпише с глава, давайки шанс на Люк Стийл да направи страхотно спасяване.

Десетина минути след това Емерсон Палмиери стреля добре от фаул, но топката профуча над напречната греда.

В 30-ата минута Дани Фокс фаулира Лофтъс-Чийк в наказателното поле – дузпа за Челси. Както всички очакваха, Фабрегас изпълни. Испанецът обаче го направи много неубедително, като първо се спря, а след това стреля слабо и Стийл спаси.

В самия край на първата част Лофтъс-Чийк получи контузия и изненадващо на негово място се появи голямата звезда на Челси Еден Азар.

Четири минути след подновяването на играта Мората все пак откри резултата. Ходсън-Одой проби добре отдясно и центрира добре към испанеца, който засече от въздуха, вкарвайки осмия си гол от началото на сезона.

Двамата отново комбинираха успешно десет минути след това. Одой центрира за пореден път отдясно, а Мората този път засече с глава на далечната греда – 2:0.