Монета от 6 SEX евро влудява нумизмати

0
2114

Нестандартна монета от SEX евро подлудява колекционерите-нумизмати, научи Lupa.bg.

Подобна по размери на истинските метални пари в обращение в Европейския съюз, монетата на стойност 6 евро се отличава с перфектна изработка. Не по-малко впечатляваща е и обратната страна на ментето, на която е щампована двойка в страстна секс поза, заобиколена от характерните за ЕС звезди. Всъщност „в обращение” са четири разновидности от монетата с различни пози от Кама сутра на гърба.

Че монетата не е законно платежно средство разкрива и издайническият, но не съвсем ясно различим надпис SEX върху лицевата страна на парата. Въпреки това монетата от 6 SEX евро се радва на голям интерес и мнозина питат откъде може да си я набавят.

 

Серията евромонети на ЕС се състои от осем различни купюри: 1, 2, 5, 10, 20 и 50 цента, 1 € и 2 €, припомня Европейската централна банка. Евромонетите имат обща страна и национална страна. На националната страна е посочена емитиращата държава. Дизайнът на общите страни на монетите е дело на Белгийския кралски монетен двор.

Освен това всяка държава може годишно да емитира две възпоменателни монети. Тези монети притежават същите елементи и качества и същата обща страна като нормалните монети от 2 €.

Секс монети в ЕС все още не са емитирани

https://lupa.bg