МОДЕЛЪТ НА НЕДКО МИТЕВ – ПРИМЕР ЗА ЖИВОТНОВЪДСТВОТО

0
1418

Фермерът с над 40-годишен опит от с. Овчарово бе отличен заради изключително големите си заслуги за развитието на българското растениевъдство и животновъдство и за приноса си за модернизация на българския агробизнес

Министърът на земеделието и храните връчи годишния приз „Агробизнесмен на България 2016“ на Недко Митев от добруджанското село Овчарово. Той е създател на едно от най-стабилно развиващите се стопанства в страната и фермер с повече от 40-годишен опит в земеделието и животновъдството. Фирмата му обработва над 60 хил. декара, развива животновъдно стопанство с близо 7 000 крави, притежава предприятие за преработка на мляко, собствена лаборатория и един и от най-модерните заводи за биогаз. Във фирмата работят над 200 служители и 20 специалисти.
Недко Митев е определен за носител на високото отличие заради изключително големите си заслуги за развитието на българското растениевъдство и животновъдство и за приноса си за модернизация на българския агробизнес.

“Като няма европари в земеделието, има банки. Стига сме се оплаквали от държавата, бавно и постепенно можем да се оправим и сами”. Това заяви новият агробизнесмен на България Недко Митев, съобщи “24 часа”.
“Благодаря за високия приз. През цялото време земеделието вървеше заедно с в. “Български фермер”, каза агробизнесменът на България. И си пожела моделът му да послужи за пример в животновъдството. Според него в сектора може да се успее с мощни структури и съвременни техники, както и генетика на световно ниво
“Изпитвам огромен респект към такива земеделци”, заяви при връчването на наградата министъра на земеделието Десислава Танева.
За първи път в историята на приза „Агробизнесмен на България“ в. „Български фермер“ реши да потърси и да отличи в отделни категории фирми и личности с успешна дейност в агросектора през годината.
Отличието в категория Агроинвеститор е за Мегатрон ЕАД за най-големи инвестиции, направени в изграждането на нови търговско-сервизни комплекси и откриване на нови работни места. През 2014 г. компанията откри база в Стара Загора, през 2015 г. в Добрич, а през 2016 година в – Монтана. През 2017 г. Мегатрон ще започне строителството на търговско-сервизен център в Бургас.
Специална награда – ваучер за 1000 лева за гуми „Белшина“, връчи на „Гумснаб“ ЕООД – Добрич, добрият партньор на „Български фермер“ – компанията „Геотрейдинг“.
Отличия бяха връчени още в категориите Млад агробизнесмен, Агроиноватор,Агротърговец, Агроконсултант, Компания с най-много нови продукти, Нов продукт с впечатляваща история, Компания с юбилеен принос. НДТ