МНОГО ЗАЯВКИ ЗА БЪДЕЩИ КМЕТОВЕ В ДОБРИЧ, ДОБРИЧКА И КАВАРНА

0
1542

 

В понеделник беше крайният срок, в който политическите партии, местните коалиции и инициативни комитети можеха да се регистрират за участие в местните избори на 27 октомври.

В ОИК ДОБРИЧ бяха регистрирани 18 политически сили и един инициативен комитет. Между тях има 5 коалиции от партии, 3 местни коалиции и 10 политически партии. ПП Атака, КП „Демокатична България – обединение” и ПП Българска демократична общност няма да имат кандидати за кмет, те са се регистрирали за участие само в изборите за общински съветници.

Инициативен комитет е регистрирал благотворителният клуб „Майчина грижа“, който е излъчил една от дамите  – Тодорка  Ненова, за независим кандидат за общински съветник.

В ОИК – ДОБРИЧКА са регистрирани 15 парии, 1 местна коалиция и 2 инициативни комитета, като 13 от партиите са заявили, че ще участват както в избора на общински кмет и общински съветници, така и в избора на кметове на населени места, а две от партиите ще се борят само за общински съветници и кметства. Инициативните комитети нямат претенции към стола на общинския кмет, те ще се съревновават с опонентите си само за две от кметствата. На територията на общината има 27 населени места, в които пряко ще бъдат избиран кметове.
В ОИК – КАВАРНА заявления са подали 12 политически сили и един инициативен комитет. 11 от тях ще издигнат свой кандидат за кмет на общината. 7 партии и коалиции ще участват в изборите в селата Българево, Септемврийци и Белгун – трите селища, в които ще се избира кмет на кметство.
Две коалиции – Демократична България – обединение и Зелените няма да издигат кандидат за кмет на Каварна, а само листа за общински съветници. Инициативен комитет издига Милена Михайлова Бончева за кмет на общината.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST