Митове за интимните отношения, в които да не вярвате

0
1586

Една средностатистическа двойка прави по 68,5 пъти секс на година, което се равнява на около един път седмично. Също така, 6 от 10 двойки са признали, че са недоволни от връзката си.

Вярно ли е, че повечето двойки правят толкова малко секс за 7 дни? Има ли значение на каква възраст са партньорите и колко удовлетворени са от живота? Няма еднозначни отговори на тези въпроси, защото при всеки човек нещата са различни и не бива да се сравнява с другите.

Tialoto.bg подбра няколко митове за интимните отношения, в които да не вярвате, за да имате по-здрава връзка:

1. По-малко секс – отчуждение

Това че двама души не правят често секс, не означава, че са се отчуждили. Има най-различни причини, поради които интимните контакти намаляват. Също така, за да се стигне до конфликт или раздяла, едва ли само физическото привличане има значение.
Понякога стресът, умората, различни травми или проблеми, могат да окажат отрицателно влияние върху интимната ви връзка, но те невинаги водят до отчуждение между партньорите.

2. Нормално е по-възрастните да не правят много секс

Напротив, колко често правите секс не зависи от възрастта. Истина е, че тръпката и романтичните жестове намаляват с времето, но това не значи, че на 40 или 50 години човек загубва привличането към половинката си. Действително някои по-възрастни двойки правят все по-рядко секс, но техни връстници пък могат да се похвалят с добър сексуален живот. Всичко е въпрос на желание и това какво искате от връзката.

3. Мъжете обикновено са по-сексуални от жените

Не е задължително. Според изследване на д-р Едуард Лауман, има жени, при които либидото е много по-високо в сравнение с това на мъжете. Представителите на силния пол просто имат голямо его и държат да поддържат теорията, че се справят добре в леглото, но истината може да е съвсем различна.

4. Противоположностите се привличат

Смята се, че двама души се разбират много добре, ако имат противоположни виждания за живота. В това число влизат и схващанията им за секса. Но понякога, особено в интимните връзки, ако единият е по-консервативен, а другият си пада по нестандартните неща, трудно би се получила симбиоза. По-добре е двамата да имат една и съща ценностна система, за да нямат противоречия в секса.

5. Щастливите двойки правят често секс

Някои хора смятат, че едва ли не когато от двама души строи щастие, то те правят много често секс. И този мит може да бъде развенчан. Дори да имате повече интимни контакти, това не означава, че връзката ви е щастлива. Има и партньори, които се разбират отлично само в секса, но не си пасват за сериозна връзка и семейство. Те могат да изглеждат така сякаш са перфектната двойка, но това да е само за пред хората.

6. Щастливите партньори спят един до друг

Смята се, че позата показва доста за отношенията между двама души. Например така наречената лъжица в спалнята (залепени един до друг) насочва, че мъжът и жената са щастливи заедно и не могат без другия. Според Пати Ууд, експерт по езика на тялото, едва 18% от двойките си лягат по този начин и позата не може да е доказателство, че са щастливи или не.

В някои семейства, например, мъжът или жената имат определени особености, поради които не си лягат долепени един до друг. Хъркането е една от основните причини единият да спи настрани или на друго легло. https://www.tialoto.bg

ОЩЕ НА ТЕМА ИНТИМНО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST