МИГ Балчик – Генерал Тошево финансира изграждането на парк в Белия град

0
2639

6,5 милиона лева чакат своите бенефициенти от Балчик и Генерал Тошево. Средствата могат да бъдат усвоени чрез Местната инициативна група Балчик – Генерал Тошево, която ще действа като местна изпълнителна агенция и ще дава тези пари под формата на проекти – на представители на бизнеса, НПО и общини. Единият от проектите на Община Балчик е свързан с изграждането на нова градска инфраструктура за почивка и спорт. 

Интервю на Албена Иванова с Димитър Димитров от местната администрация на Балчик .

6,5 млн. лева е бюджетът за цялата Местна инициативна група „Балчик – Генерал Тошево“, като съответно парите се разпределят между двете общини – бенефициенти. Има ли интерес към средствата от Неправителствени организации, фирми, лица от Балчик?

Когато подготвяхме проекта имаше голям интерес от страна на хората и фирмите, но до този момент не са отворени мерките, по които да се кандидатства.

Какъв е проектът на община Балчик?

През октомври тази година общината кандидатства с проект за изграждане на парк „Балик“ в града. Това е проект по процедурата за безвъзмездна финансова помощ на Местната инициативна група и има за цел създаването, подобряването и разширяването на всички малки по мащаб инфраструктури.

Обяснете на гражданите какво ще представлява парка и как ще изглежда той. Кога ще започне изграждането му?

Това е част от по-голям проект, който е предвидено да бъде направен, включващ улици и спортни съоръжения. В момента ще се кандидатства основно за озеленяване, за паркови алеи, за осветление. Самото строителство на спортните площадки, Спортната зала, която се предвижда, ще бъдат обект на друг проект, т. к. Бюджетните възможности на Местната инициативна групаса ограничени.

Какъв е бюджетът за този парк „Балик“?

Бюджетът, който ние подадохме към МИГ и фонд „Земеделие“ е на стойност около 300 хиляди лева.

http://bnr.bg

Вижте ВИДЕО НА ЯХТЕНОТО ПРИСТАНИЩЕ