Мечтата е факт! Великанът Федерер преклони глава пред неудържимия Гришо!

0
1049

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу носителя на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер в най-дългоочаквания четвъртфинален сблъсък на US Open.

ВИЖТЕ ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА!

Гришо започна нервно и сковано първия сет, което доведе до допускане на ранен пробив за 0:2, а оттам нататък Федерер не позволи да се стигне до обрат, въпреки че имаше равенство 40-40 при 1:3. 74% вкаран първи сервис помогнаха доста на швейцареца да задържи аванса си и да затвори първия сет за 31 минути, като Димитров повиши нивото си във втората половина, но не можа да заличи ранния пасив. Правеше впечатление, че от полето за равенство Федерер сервира много по-успешно по правата, в сравнение с другата страна на корта.

Григор Димитров е единственият непоставен на четвъртфиналите в US Open и независимо от изхода на днешния дуел, ще се завърне в топ 44 на световната ранглиста. Той в момента е 42-ри, изкачвайки се с 36 места след спечелените 350 точки от турнира, като си е гарантирал половин милион долара от наградния фонд. 3:6, 6:4 след 1 час и 12 минути игра.

Димитров майсторски се избави от тежка ситуация при 2:2 и 0-40 в следващия сет, но след това с двойна грешка “поради” пробив на Федерер за 3:4. Трябва да се отбележи, че публиката на трибуните аплодираше всеки случай, в който Гришо не вкарваше първия си сервис. Първият уинър на Димитров обаче дойде чак при бекхенд по обратния диагонал в осмия гейм, а малко по-късно той не можа да се възползва от два шанса за пробив. Федерер значително повиши нивото си и си заслужи още един брейк за 3:6 след 102 минути игра, повеждайки отново със сет.

Четвъртият сет започна прекрасно за българина, който моментално осъществи пробив и прекрати позитивната серия на Маестрото. Въпреки че вкара пет първи сервиса при 3:2 в своя полза, Димитров трябваше да отразява брейк-бол, но се справи с нови мощни начални удари. Впоследствие Федерер се нуждаеше от 12 минути, за да спечели подаването си, като отрази и седем точки за пробив. В крайна сметка Григор отрази пет точки за връщане на брейка, за да вкара мача в решителен пети сет!

Петата част се разви изключително едностранно, защото след медицинския таймаут в паузата между сетовете Федерер нямаше никакви аргументи срещу безкомпромисната игра от основната линия на Гришо. Сервисът му беше на постоянна величина, което съвсем обезсърчи Маестрото и резултатът беше показателен – епичен сблъсък с много радостни моменти за всички любители на тениса в България. 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 за 3 часа и 10 минути игра!

https://www.sportal.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА