МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ ПО КАБАЛА: НАУКАТА, КОЯТО ОБЕДИНЯВА ХОРАТА И ДАВА ОТГОВОР ЗА СМИСЪЛА НА БИТИЕТО

0
2218

Хора, изучаващи Кабала, от три държави разговаряха за бъдещето в Мамая

  Защо в последно време говорим често за науката Кабала? Наука, която все повече навлиза в нашето ежедневие. Все повече хора желаят да се докоснат до нея и да я изучават! Да се докоснат до нейните тайни и да навлязат в истинската й същност. А тя не се крие в онези легенди за магии, амулети, червени конци и други подобни измислици. Истинска цел на науката Кабала е изучаването на висшата Природа – висшата реалност. Без науката Кабала е невъзможно да си отговорим на въпроса за смисъла на живота. Някой ще каже – ами смисълът на живота е в парите, друг – в щастието, трети – в децата, в любовта, в това да живея добре, да имам всичко и т.н. и т.н…..! Колкото хора толкова и мнения. И все пак има ли единен отговор на този въпрос? Отговор за всеки един от нас и хората като цяло. И ако има, защо ние не го знаем? Уж всичко сме разкрили! Всичко знаем! Технологично сме доста напреднали! Учим в училище за какво ли не, а в края на краища не ни обясняват точно това. Едва ли да си богат е смисълът на живота или пък да си здрав – това да е смисълът на живота. Или пък да имаш власт и да имаш всичко, което си пожелаеш. Тук не става въпрос за някакви предсказания, гадателства, хороскопи и други подобни практики, а става въпрос за научен подход за това, което се случва с нас и което предстои да се случи. И точно този въпрос привлича хората към науката Кабала. Защото всичко, което е написано в кабалистичните книги, може да бъде приложено в живота – в полза на всеки човек и на цялото човечество. Именно за отговор на такива въпроси в Мамая – Румъния, на 17, 18 и 19 януари се проведе конференция с хора, изучаващи Кабала, от Румъния, България и от Международната академия по Кабала в Израел. На тази конференция за пореден път се доказа, че Кабала е науката, която обединява хората, независимо от различието на езика, религиозната принадлежност, границите и историческата обремененост. Природата си има строги закони и те са коренно различни от тези, които ние създаваме. Тези закони ни водят към определена цел от раждането ни до смъртта. По време на конференцията се каза, че всеки един от нас се явява клетка на общ организъм, наречен Природа или Творец. И ако ние като хора не се загрижим за всичко, което се случва с нас и около нас, то на човечеството му предстоят сериозни изпитания. В момента се намираме на върха на егоистичното си развитие и повече от това няма на къде. И ако до сега егоизмът ни е движил в посока на положително развитие, от тук нататък той започва да ни вреди. На тази среща в Мамая с хора, изучаващи Кабала, се постави основата за взаимовръзка между Констанца и Добрич-Варна – за съвместни действия и инициативи по отношение на изучаването и прилагането на науката Кабала.

 

Преподаватели от Международната академия изнесоха лекция пред обществеността на Констанца, за практическото приложение на тази наука в живота ни и необходимостта от нейното изучаване. Такива срещи в най-скоро време ще бъдат проведени в Добрич и Варна. А за желаещите да се задълбочат в изучаването на тази наука, ще се проведат поредица от лекции от преподаватели на Международната академия по Кабала. На тези срещи се доказа, че ние живеем в интегрална система и всичко е взаимосвързано – неживата, растителната, животинската и човешка природа. На върха на тази пирамида се намира Човекът. От неговите действия, мисли, емоции, взаимовръзки, отношение към всичко случващо се зависи цялото ни бъдещо развитие.

В исторически порядък от време, човечеството е изпадало в много кризисни ситуации, но днешната повсеместна криза е върха на егоистичното ни развитие. И именно днес все по-често започваме да си задаваме въпроса за смисъла на съществуването ни. И какво предстои? Какво да направим, че да се чувстваме щастливи? Какво да направим, че нашите деца и внуци да растат в мирна и спокойна обстановка. А не в обстановка на противоречия, конфликти и войни! И въпросът тук е от къде да започнем? Каква да е първата стъпка? А отговорът не е никак сложен. И той е свързан с осъзнаването на проблема. Това е както правилната диагноза, дадена на болен организъм. А болестта, наречена егоизъм, се развива във всеки един от нас и Кабала дава методиката за лекуването му!
Всеки, който желае да получи повече информация за науката Кабала, може да посети сайта http://www.kabbalah.info/bg/ или да се включи в курсовете за обучение, които се организират от Международната академия по Кабала в България.

Георги ГРАДИНАРОВ