МАЕСТРО ШУНГО МОРИЯМА ПРЕДСТАВИ МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ОТ ЯПОНИЯ

0
711

Световно известният диригент Шунго Морияма дирижира концерт на Български камерен оркестър, който се състоя вчера“. Заедно с него се представиха и гост солисти от Япония. В петък известните музиканти посетиха Община Добрич и се срещнаха със зам. – кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Д-р Баева благодари на гостите, че са приели поканата да се представят на добричка сцена и заяви, че за нашият град е чест да посрещне музиканти от такава величина. Тя сподели, че Български камерен оркестър под диригентството на Алексей Измирлиев се радва на голяма популярност не само у нас, но и в чужбина. Зам.–кметът изрази увереност, че срещите с творчеството на японските музиканти ще продължат и ще предоставят възможност на добричлии да се насладят на тяхното майсторство.
Шунго Морияма Завършва Музикалния колеж в Осака с кларинет, продължава обучението си в академия Санта Чечилия, Рим и в Моцертеума в Залцбург. Постоянен гост – диригент на Софийска филхармония. Дирижирал е също оркестъра на Кралския балет в Нова Зеландия и на Театър Мусоргски в Санкт Петербург, също и симфоничните оркестри в Киев и Лвов. Признат от световната музикална критика за „брилянтен балетен диригент“. НДТ