ЛЕВСКИ ОТКРИ СЕЗОНА В СУПЕРЛИГАТА С ПОБЕДА

0
1045

Волейболистите на Левски София откриха сезона в Суперлигата при мъжете с победа, като отбелязаха едно добро начало за тима. В първия кръг от шампионата обновеният състав на Сините надигра Тетевен Волей с 3:1 (22:25, 25:23, 25:16, 26:24) за около 90 минути игра.
Поради липса на собствена зала двубоят се проведе в Горна малина, като там ще бъде и следващото домакинство на левскарите.

Сините не започнаха мача убедително, като позволиха на съперника да диктува играта и отстъпиха в първата част. Загубата на първия гейм обаче само ги амбицира, като в последствие те промениха нагласата и държанието на игрището. В следващите три части те бяха водещата фигура на игрището, като стабилизираха играта си и водеха изцяло. В четвъртата част обаче, при резултат 23:17 в тяхна полза, прибързано помислиха, че мача е свършил и за малко не си платиха скъпо. Тетевенци успяха да стопят пасива си и да изравнят при 24:24. Все пак левскарите успяха да се съвземат от шока, като устояха на атаките на съперника и затвориха гейма с 26:24, а с това постигнаха и крайната победа.
Реализатор за Левски бе Гордан Люцканов с 24 точки (1 от блокада, 77% в нападение). Симеон Александров добави 21 точки за успеха (4 от блокада, 55% в атака, 50% добро и 17% отлично посрещане).
Мъжкият отбор на Черно море (Варна) отбеляза отличен дебют в Суперлигата на България, като се поздрави с успех на старта на първенството. Волейболистите от Варна, водени от треньора Юли Тупанков победиха Славия (София) с 3:0 (25:22, 25:17, 25:20) в мач от първия кръг, който се игра в местната зала „Христо Борисов“. НДТ