„ЛАЙЪНС КЛУБ“ ОРГАНИЗИРА СРЕЩА С Д-Р ЕМИЛОВА

0
874

Среща с д-р Людмила  Емилова на тема “Здравословно хранене и връзката му с диабета” ще се проведе на 29 ноември в Добрич. Тя ще е от 18.00 часа в концертната зала на Общинския младежки център “Захари Стоянов“.

Организатор е Лайънс клуб Добрич в партнъорство с Община град Добрич и Общински младежки център “Захари Стоянов“ – Добрич. Те канят всички, които мислят за своето здраве и дълголетие да се потопят в света на природонаучната медицина – верния път към здравето.
На 2 ноември 2016 година Лайънс клуб Добрич стартира дейността си по трите приоритетни програми и ще извърши прегледи  за  профилактика на детското зрение в детските градини на територията на  община Добричка; гръбначни изкривявания на ученици от първи до трети клас в ОУ „Хан  Аспарух“ и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи до 18-годишна възраст- град Добрич. Продължава да работи и по програма за мониторинг на диабетно болни деца.
Лайънс клуб – Добрич е създаден през 1999 година от 19 ентусиасти, прегърнали идеята на движението, а именно в помощ на уязвими групи от населението със зрителни проблеми.
За този период клубът е събрал от  благотворителни инициативи над 400 хил. лева, които са вложени в различни програми, свързани с профилактика на детското зрение. Извършват се безплатни очни прегледи на деца от 3 до 6-годишна възраст. Лайънс клуб ще продължи да подпомага и НПО с дейност, насочена към хора със зрителни увреждания, както и различни културни прояви в града.
От 2012 година клубът работи по нов проект за профилактика на гръбначните изкривявания на деца от първи до трети клас. Досега са прегледани 1125 деца от 5 училища съвместно с ДКЦ 2.
През 17-годишното си съществуване клубът е раздал над 50 000 лева за стипендии на деца в неравностойно положение, за еднократни помощи на културни дейци и общественици, за прегледи и операции на зрението на нуждаещи се граждани на Добрич.
С лични дарения на членовете на клуба в центъра на Добрич е изградена чешма, която утолява жаждата на всички граждани и гости на града. НДТ