КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР В ДОБРИЧ С ПОКАНА ЗА ФЕСТИВАЛ В АНКАРА

0
1028

 

Екип на Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще представи България на международния форум за театрално изкуство за деца LITTLE LADIES, LITTLE GENTLEMEN, който започва на 23 април в турската столица Анкара. Предвидени са шест представления на спектакъла „Неродена мома“, който е сред селектираните постановки от организаторите на петнадесетото издание на международния форум. Режисьор на спектакъла е Даниела Христова, сценограф – Наталия Гочева. Автор на музиката е композиторът Владимир Джамбазов.

Актьорите от Добрич – Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и Мария Генова, ще регистрират първо участие на ДКТ “Дора Габе“ на този фестивал. Кукленият театър от Добрич ДКТ “Дора Габе“ е вписал в международните си изяви участия в Измир, Бурса, Ескишехир, Мардин, Люлебургас, споделя директорът на културната институция Петър Петков, който ще  се срещне с театрали в Турция за пореден път. Самият той е сред основателите на кукления театър в Люлебургас. В периода 2006 – 2012г. е режисирал седем куклени постановки за децата в Люлебургас, сред които „Слънчев лъч“, „Червената шапчица“, „Добро утро, лека нощ“.

В историята на фестивала „Малки дами, малки господа“, който е сред най-престижните в южната ни съседка, фигурират участия на артисти от повече от 40 държави. Международният форум ще продължи до 29 април.