Крупна измама в Сливенско – банкерка източи стотици хиляди левове от клиенти

0
1048

Банкова служителка е задържана за злоупотреби с пари на клиенти в особено големи размери в Нова Загора.

Служители на РУ – Нова Загора и Главна дирекция “Национална полиция” разследват случай на злоупотреби с парични средства в особено големи размери, извършвани в банков клон в град Нова Загора. Работата по случая е започнала в края на миналата седмица след получени сигнали от клиенти на банката. Предприети са незабавни действия от служители на икономическа полиция в РУ – Нова Загора и ГДНП. В хода на проведените процесуални действия по разследване,в 29-годишна, служител на банковия клон, и в имотите, обитавани от нея, са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление, съобщават от ОДМВР-Сливен. На 18 февруари служителката е задържана за 24 часа.

Според съобщение на прокуратурата са присвоени средства на стойност около 400 хиляди лева. Според медийни информации сумата може да е двойно по-голяма – между 800 хиляди и 1 милиона лева, твърди TrafficNews. Парите са изнесени в чужбина.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура – Сливен. Образувано е досъдебно производство. На служителката е повдигнато обвинение. С прокурорско разпореждане ѝ е наложена мярка “Задържане под стража” за срок до 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане.  http://kanal3.bg