Кризата с молбите за напускане  от медицински сестри на Първо вътрешно отделение е преодоляна.

0
1092

 

Медицинските сестри ще оттеглят молбите си за напускане. Това стана ясно вчера след среща, инициирана от изп. директор на МБАЛ – Добрич, д-р Светозар Байчев. В 13 часа той покани на разговор медицинските сестри, подали молби за напускане.  В разговора д-р Байчев призова разговорите да се случват между ръководството на болницата и медицинските специалисти,  а не чрез трети страни като медии и др.

По време на срещата  стана  ясно голямата натовареност на медицинския персонал в отделението. Подчертана  бе и липсата на достатъчно медицински специалисти.  От две години такива не са назначавани.

По време на разговора  и двете страни проявиха разбиране и взаимни отстъпки. Д-р Байчев увери медицинските специалисти, че до 1-2 месеца се очаква да бъдат предприети мерки за промяна на работната заплата на медицинските специалисти и лекарите.  Директорът на болницата увери, че ще съдейства във всички отношения за подобряване на работата в отделението  и за нормализиране условията на труд.   От своя страна медицинските сестри  увериха, че ще оттеглят молбите си за напускане.

МБАЛ Добрич