Колко често трябва да перем дънките

0
1361

Препоръчително е да перем дънките си веднъж месечно, твърдят производителите на една от най-известните в света марка дънки, пише в. “Индипендънт”.

Тя уточняват, че когато били изобретени тези панталони през 1873 г., са носени от работници и миньори в американския запад.

Изпълнителният на въпросната компания, производител на дънкови облекла, Чарлз Бърг споделя, че не е пускал в пералнята любимия си чифт дънки 10 години.

Според специалистите денимът е здрав и траен и не е необходимо да се пере толкова често, колкото си мислят мнозина. Освен това, месечното пране ще ни спести вода и електроенергия.

Специалистите съветват и как да перем дънковите изделия.

Обърнете ги наопаки, сложете ги в пералнята с други цветни дрехи и използвайте програма с по-ниска температура. Може да използвате течен перилен препарат и в никакъв случай не слагайте белина. Така ще предпазите материята.

Източник: iStock/Getty Images

Че дънките не са от онези дрехи, които си струва да перем често, бе потвърдено още през 2012 г., когато екип от учени доказа, че дънките могат да се носят в продължение на месеци и без да минават през пералнята.

Източник: iStock/Getty Images

Източник: www.vesti.bg