КОЛЕДЕН ОБЯД ЗА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ

0
1241

На 25 декември, по традиция, в трапезарията на Храм „Света Троица” ще има Коледен обяд, съобщи отец Емануил. Тази година ще присъстват 50 деца от всички социални домове в Добрич, около 20 – 30 души от Съюза на слепите и глухонемите, всички домуващи в приюта към църквата – 14 човека, както и социално слабите, които всеки ден получават безплатен обяд в трапезарията.

Коледният обяд включва руска и млечна салата, паниран шницел, кюфте и кебапче, пържени картофи. За всички деца са осигурени торбички с лакомства и плодове. Част от средствата за празничния обяд са от спонсори, останалата част са от църквата.

Обитателите на Дома за стари хора в Добрич ще посрещнат Бъдни вечер с традиционните постни ястия, съобщи директорката, г-жа Антоанета Пантелеева. На трапезата ще има постни сарми, салата с маслини и праз, салата от варени картофи с лук, варено жито, баница с тиква.

На Коледа за обяд на възрастните хора ще бъдат приготвени печено пиле, сатленка на скара, гарнитура картофи, грис халва, печена тиква, чаша вино.

Празнично ще бъде посрещната и Новата 2019 година в Дома. На трапезата ще има свински котлет, кюфтета на скара, салата от картофи с майонеза, баница с късмети, плод, чаша вино. НДТ