Кой грабна победата на Евровизия 2019? (ВИДЕО)

0
1347

Прогнозите за тазгодишният победител на международния конкурс за песен на Евровизия се оказаха точни. След гласуването на всички страни участници на финала победата отиде в ръцете на холандеца Дънкан Лорънс.

До последно букмейкърите го сочеха за сигурен фаворит да спечели надпреварата с песента “Arcade”. Текстът разказва за изгубена голяма любов и се основава на лични преживявания на 25-годишния певец. Букмейкъри предварително го сочеха за победител.

Специален гост във финала беше поп кралицата Мадона. Предварителните очаквания бяха шоуто да прикове пред екрана над 200 милиона зрители от цял свят.

Във финалния етап участваха 26 страни от Европа и Австралия, от които 10-те победителя от първия и втория полуфинал, Голямата петорка (Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция) и страната-домакин Израел.

На миналогодишното издание тяхната представителка Нета Барзилай триумфира с кристалната статуетка с песен, която разчупи традициите откъм визия и звучене. България тогава се класира на 14-то място.

Тази година страната ни (за първи път от 2014 г.) не участва в надпреварата. През 2016 г. Поли Генова се класира на четвърто място с песента с „Ако любовта е престъпление”.

През 2017 г. българският представител Кристиян Костов остана втори след португалеца Салвадор Собрал.

Собрал бе единственият от изпълнителите тогава, който не излезе на голямата сцена, а на малък подиум сред зрителите в средата на залата, при това в изпълнението му липсваше танцов съпровод и имаше минимални светлинни ефекти.

https://dariknews.bg/