КМЕТЪТ НА ДОБРИЧКАТА ОБЩИНА ПОЖЕЛА НА ДЕЦАТА ДА СЛЕДВАТ С БУКВИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ НАЙ-ПРЕКРАСНОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ 

0
733

Добричка община, 22 май /Юлияна Христова, БТА/
С буквите на Кирил и Методий следвайте най-прекрасното пътешествие – в света на познанието, пожела на децата в Добричката община кметът Тошко Петков на тържество за Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура. Българският език ни сплотява и ни дарява със здрави корени, а празникът винаги ни връща към първите ни учители и първите изписани думи, каза в празничното слово Петков.
Кметът на Добричката община посочи, че само за година в региона са вложени над 400 000 лева в обновяването на учебни заведения и читалища. В културния календар на общината са записани редица прояви като акцент е традиционният фолклорен събор “Песни и танци от слънчева Добруджа”, който предстои да се утвърди и като международен.
На празника общината награди педагози, читалищни деятели, самодейни състави от Паскалево, Победа, Царевец, Хитово, Стожер, Дончево, Бранище, Карапелит и редица други села. Деца, учили се отлично и спечелили награди на фестивала “Науката на живо”, на рецитала-конкурс “За да я има България”, на Фестивала на руската песен и танц, на спортни състезания, получиха за празника ученически раници.
На тържеството на общината в драматичния театър “Йордан Йовков” фолклорен ансамбъл при Академичния танцов театър на Варненския свободен университет представи спектакъла “Да пребъде словото българско”.