КИТАЙСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА: Маски с ябълки за еластична кожа

0
2545

Ябълките са полезни за здравето и отлично домашно средство за хубава кожа. Витамин С, който съдържат, възстановява нивата на колагена и придава еластичност на кожата, медът насърчава производството на меланин и пази от ултравиолетовите лъчи, а витамин А възстановява увредените тъкани и улеснява растежа на клетките.

От ябълки могат да се приготвят лесни домашни маски за лице, които ще ви помогнат да блеснете преди празниците.

За мазна кожа

Смесете на гъста каша по 1 ч.л. настъргана ябълка, пресечено мляко и лимонов сок. Млечната киселина хидратира и помага за абсорбирането на излишната мазнина. Нанесете маската и след 15 минути измийте със студена вода.

За суха кожа

Смесете 1 ч.л. настъргана ябълка и няколко капки глицерин. Нанесете на лицето и след 20 минути измийте с топла вода.

За чувствителна кожа

Сварете една малка ябълка до омекване. Махнете кората и я смачкайте с вилица. Добавете по 1 ч.л. смачкан банан и прясна сметана. Разбъркайте добре и нанесете на лицето. След 20 минути измийте с топла вода.

От суха към нормална кожа

Смесете 1 ч.л. настъргана ябълка с 1/2 ч.л. мед. Нанесете на лицето и измийте с хладка вода след 20 минути. Тази маска помага и предпазва от акне и пъпки.

За почистване на лицето

Смесете по 1 с.л. сок от ябълка и мед с 2 с.л. прясно мляко. Масажирайте лицето и шията, след което измийте с топла вода.

Пилинг маска

2 с.л. натрошен овес се смесва с пюрирана ябълка и мед. Нанася се на лицето за 20 минути и се измива с топла вода.

Още маски

Смесете пюрирана ябълка с 1 белтък и малко прясно мляко на каша. Нанесете на лицето и след 20 минути измийте с топла вода.

Нарежете ядна ябълка и я блендирайте заедно с мед и 1 с.л. кисело мляко. Нанесете на лицето и измийте след 20 минути с топла вода.  http://bulgarian.cri.cn/

  1. КИТАЙСКА МЕДИЦИНА: Домашни лекове при болки в ходилата
  2. Лечебните свойства на динята, пъпеша и прасковата
  3. Китайски чай, по-скъп от злато
  4. Как да се справим с пролетната умора?
  5. Как да се борим със студените ръце и крака