Как да възстановите косата след оцветяване и химия. Шампоан, суроватка и масло за повредена коса

0
2094

Всички жени имат желание от време на времепроменете изображението си. И на първо място започват с коса. Разнообразието от цветове ви позволява лесно да промените цвета на косата си, а многобройните фризьори предлагат услугите си с химически перм.

Но, за съжаление, след тези процедури косачесто губят естествения си блясък. Това се случва, че оцветяването или химическата вълна ги отслабват. Те се прекъсват и започват да падат. В същото време, растежът на главата на слуха спира.

5-те топ цвята за боядисване на косите през новата година (снимки)

Модерна козметична индустрияпроизвежда средства за кърлинг и оцветяване не толкова агресивни, колкото и наскоро. Но въпреки това, как да възстановите косата след тези процедури, трябва да знаете всяка жена. Това ще възстанови здравето на ключалките и ще ги направи копринени.

Използване на реконструиращи шампоани

Как да поправите повредена коса следбоядисване или перм? За тази цел козметичната индустрия предлага широка гама от терапевтични шампоани. Основната цел на тези средства е да решат проблемите, свързани с отпадането и отслабването на косата. При избора на терапевтичен шампоан трябва да се обърне внимание на състава му. Важни съставки, които укрепват космените фоликули са кетоконазол, миноксидил и аминексил. Не трябва да бъде в състава на тези шампоани сулфати. Тези вещества силно изсушават скалпа. Особено се случва при контакт, с продължителност повече от пет минути. За да не се бъркате при избора на терапевтична козметика за измиване на главата, препоръчваме да се консултирате с трихилога, преди да я купите.

Но каквото и да е терапевтичен шампоан, той трябва да го използва за курсове. След три до четири месеца употреба трябва да има двумесечна почивка.

Според мъжете: Най-отблъскващите неща в една жена

Самостоятелно направени лекарствени продукти

Възстановява шампоана за повредена косаоцветяване или химическа вълна, можете да направите сами. В този случай ползата от подобен инструмент може дори да надвишава тази, която е закупена в магазина. Има много народни начини как да възстановите косата с използването на естествени продукти, без да използвате “химия”.

Най-популярната рецепта включвакефир, кисело мляко или изсушено мляко. Тези продукти са в състояние да образуват мастен филм около косата, който го предпазва от вредните въздействия на околната среда. Използването на тези инструменти е достатъчно просто. Кефирът или изсушеното мляко е изобилно замърсено с главата на слуха. Целофеновата чанта се поставя на главата. Половин час по-късно косата се измива с топла вода и се изплаква с разтвор от оцет или лимонов сок.

5 вида алкохол, които са добри за кожата

Върнете изгубеното здраве, за да заключите помощръж шампоан. Неговата готвенето не отнема много време, а ефектът ще зарадва всяка жена. За терапевтично средство се парче ръжен хляб. С топла вода трябва да се втрие в каша и да премине през ситото. След известно време, настоящият инструмент се прилага върху косата. Десет минути по-късно, той се промива с вода. Този шампоан не само ще подобри общо състояние на къдрици, но също така и увеличаване на обема им.

Как да възстановите косата с терапиябилки? Към тази смес от невен, шишарки от хмел, листа и бреза листа от репей, необходими за производство на шампоан. Всички съставки трябва да бъдат взети в еднаква степен и да се излива една чаша гореща светлина бира. Сместа се влива, филтрира и в топла форма, използвана като шампоан. Три супени лъжици от препоръчителната терапевтично средство, смесени с една чаена лъжичка лимонов сок, яйца и две капки етерично масло (можете да вземете такова).

Използване на редуциращ серум

Ако повредената коса не се погрижи достатъчноизползването на шампоан, се препоръчва използването на допълнителни средства. Това е възстановяващият серум за косата. Неговото приложение веднага ще даде на ключалките мекота и блясък.

Серумът, предназначен за коса, еконцентриран агент. Той съчетава витамини и изглаждащи съставки, които значително улесняват разресването. Прилага се след измиване на главата преди полагане.

Качественият серум е лекарствоуниверсален. Неговото използване ще спести много време, което се изразходва за маски. Преди да купите, внимателно проучете състава на серума. Ако продуктът е наистина добър, той ще има способността да овлажнява косата и да я предпазва от външни влияния. С първата задача перфектно се справя с органа, както и с масло. Тези елементи могат да проникнат дълбоко в структурата на косата, изсушена чрез химически къдрене или повредена от боята. Качественият серум трябва да съдържа церамид. Тези компоненти отлично изглаждат повредените везни за коса и премахват проблема с разделените краища. Серумът може да включва различни активни съставки. Техният списък включва протеини и масла, провитамини и екстракти, биополимери и еластин, микроелементи и D-пантенол. Съставът на козметичния продукт зависи от неговата цел.

Стана ясно кое е първото нещо, което мъжете забелязват в една жена! И не,…

 

Какви са серумите?

Производителите на козметични продукти произвеждат различни видове от това ефективно средство за възстановяване на косата. Най-популярни са такива серуми:

– срещу разделени краища;
– да ускори растежа на косата;
– предотвратяване на загубите.

Всички тези средства за кратък период от времеще получите желания резултат. Въпреки това, не забравяйте за рецепти на хората. В края на краищата, готовата суроватка е скъпа, а продукт, направен у дома, ще се грижи за косата ви не е по-лоша. В тази рецепта на баба съдържат доста достъпни за всеки продукт.

Суроватка от суроватка. Балсам за коса, приготвен вкъщи

Продуктът на чудо е подготвенот конвенционалната суроватка. За да го получи, млякото е изсмукано. Кисело мляко се изсипва в тава и се тури на огъня, който е отрязан, след появата на бели люспи. Сместа се филтрира през марля. В резултат на това млякото произвежда извара и суроватка. Използва се за възстановяване на здравата коса. Приготвени средства охлажда, разделя се, чийто обем е 150 мл. При стерилни контейнери серум се съхранява в хладилник.

Използвайки чудесен продукт

Как да възстановите косата с товаозначава? В една част от суроватката се добавят отвари от репей и лайка, както и само няколко капки витамин А и D. Получената смес се втрива в скалпа. Тя също трябва да бъде равномерно разпределена по цялата коса. На главата се поставя целофан. След четиридесет минути серумът се измива. В случай, че това средство за домашно лечение се използва два пъти седмично, ще бъде постигнат необходимия ефект. Косата ще престане да пада, пух, да блести. Пълното съживяване на косата ще спомогне за системното използване на такъв серум.

Прилагане на маска за възстановяване

След боядисване и задържанепрепоръчително е да използвате стимулант, витамини и хранителни вещества. Това са маски за коса. След нанасянето на оцветителя, къдрите остават блестящи, меки и гладки само за няколко дни. След като остатъците от балсама, приложен в бръснара, ще бъдат измити, косата ще загуби здравия си вид. Как да възстановите косата след оцветяване?

За целта се препоръчва използването на маски. Тази процедура трябва да стане редовна. Само в този случай цветните къдрици ще бъдат здрави и добре поддържани. Добър ефект може да се получи, ако използвате домашна маска за коса. Резултатът ще бъде великолепен.

Рецепти за възстановяване на маски

Доста ефективно е да използвате инструмент отжълтъци. Тази маска се препоръчва за суха коса. За подготовката му е необходимо да се вземат две парчета сурови пилешки жълтъци и 1 супена лъжица. рициново масло. Съставките се смесват и се прилагат върху косата. В същото време се използва рядък гребен. Маслото не се изплаква за един час.

През зимата маската на супена лъжица масло от репей, същото количество морски зърнастец, както и три капсули витамин А и Е.

Как да възстановите косата след “химия”? За да направите това, трябва да направите маска за коприва. Четири супени лъжици билкови суровини трябва да се пълнят с гореща вода. След двадесет минути, инфузия се изсипва сто грама сметана. В сместа добавете няколко натрошени филийки хляб. Десет минути по-късно тази маска се прилага върху косата. Изплакнете го за половин час.

Червенокосите са отмъстителни, брюнетките – фатални

Приложение на масла за коса

След процедурата за боядисване или вълниранеКалъците са забележимо отслабени. За да ги възстановите и подсилите, препоръчваме да използвате възстановяващо масло за коса. Те могат да бъдат или репей или кастор. Добър ефект се получава от използването на маслини и ленено семе, както и много други натурални масла. Те ще имат положителен ефект върху скалпа и повредени бои или косми. Ако върховете са отрязани, те могат да бъдат излекувани с помощта на рибено масло. Възстановете ги и рициново масло.

обезпечителни мерки

В случай, когато искате да рисуватебързо възстановяване на косата, за известно време трябва да се откажете от кърлинг и сешоар. Също така не се препоръчва използването на ютии и други уреди, които имат топлинен ефект върху косата. Докато ключалките не са възстановени, е необходимо да се откаже химическа вълна. При оцветяване трябва да се прилагат къна, басма или други природни вещества.

https://bg.deborahnormansoprano.com

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST