дом Новини България “Ислямска държава” взе България на прицел!

“Ислямска държава” взе България на прицел!

0
897

Новите мишени за нападения на ислямските терористи от ДАЕШ са посолствата на Турция, в това число и дипломатическата мисия на Анкара в София, предава БГНЕС. В списъка с целите на терористите са Германия, Ирак, Белгия, България, Русия и Франция, където са активирани групи от ДАЕШ /Ислямска държава/.Великобритания вече предупреди за смъртоносна заплаха от атентати, Анкара алармира чуждите посолства за същото. 

Новият говорител на терористичната организация Абу Хасан ал Мухаджир съобщи това в телевизионния канал Ал Фуркан и призова поддръжниците на ДАЕШ за атентати по всички възлови структури на турските власти особено в Европа, пише проправителственият в. “Йени шафак“. Новият план е в отговор на операцията на турските въоръжени сили в Сирия „Щит на Ефрат“, която изтласка джихадистите далеч от границата с Турция.

След старта на операцията до момента 2 400 ислямски бойци са напуснали военните формирования и са се прехвърлили или завърнали в Европа, прогнозата е заради интензивните действия на антитерористичната коалиция броят им да нараства. Великобритания вече предупреди за смъртоносна заплаха от атентати, Анкара алармира чуждите посолства за същото.

http://www.blitz.bg