ИЗВЪРШВА СЕ ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА МПС, ВЛИЗАЩИ В БЪЛГАРИЯ

0
2124

 

Това показа проверка, извършена от заместник-областните управители и директора на ОДБХ Добрич, по граничните контролно-пропускателни пунктове на територията на областта

Във връзка с усложняване на обстановката и бързото разрастване на случаите на заболяването Африканска чума по свинете и в унисон с изпълнение на набелязаните мерки за недопускане на увеличаване на случаите на заболяването, заместник областните управители Живко Желязков и Красимир Николов, съвместно с директора на Областна дирекция „Безопасност на храните“ д-р Борислав Каменов, извършиха проверка на граничните контролно-пропускателни пунктове на територията на областта.

При проверката е установено, че изградената по сухоземната граница с Румъния телена ограда на територията на област Добрич е с ненарушена цялост и по протежението има разположени репеленти срещу диви прасета, сподели заместник областният управител Живко Желязков. На ГКПП Северняк със съдействие на Община Крушари е назначен един човек на граждански договор, който извършва дезинфекция на влизащите през контролно-пропускателния пункт превозни средства. На ГКПП – Кардам, където има значително по-голям трафик и преминават и товарни превозни средства работи автоматична система за дезинфекция, постоянно се поддържа и ниво на дезифектант в съществуващата вана. Допълнително на граничния пункт има поставен и контейнер, в който се събират храни и продукти, съдържащи свинско месо, коментира още Ж. Желязков и добави, че има налични и информационни материали.

На ГКПП Дуранкулак дезинфекцията на потока от превозни средства се осъществява също автоматично и ръчно, подобно на граничния пункт Кардам. И тук непрекъснато се поддържа ниво с препарат за дезинфекция в съществуващата вана, през преминават превозните средства.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST