ИВО ПЕНЧЕВ ОСТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ДОБРИЧ

0
1534

На вчерашното заседание на Общинския съвет на Добрич беше внесена докладна записка с искане на оставката на председателя Иво Пенчев. Вносителите – общинските съветници от БСП: Мая Димитрова, Боян Саркизов, Светлин Колев, арх. Емилия Добрева, Георги Георгиев и Галин Иванов, аргументираха искането си с твърдението, че „г-н Пенчев не изпълнява ефективно задълженията  да ръководи и представлява Общинския съвет като негов председател…; позволява си да манипулира Общинския съвет при вземане на решения, като се възползва от възможността да прави реплики, дуплики, да налага личното си мнение, или на групата, чрез многократни и извън Правилника изказвания; с цялостното си поведение като Председател на Общинския съвет показва липса на критичност, диалогичност и нежелание да изпълнява функциите си като Председател възложени му от Общинския съвет…“ Конкретен повод за искането от вносителите на оставката на председателя на ОбС – Добрич бе поведението му във връзка с инициирането на първата извънредна сесия за вземане на решение за поемане на Общински дълг за финансиране довършването на блок „Добрич“.

На вчерашното заседание, след тайно гласуване, Иво Пенчев запази председателското си място за оставащите 7 месеца до края на мандата
с 9 гласа „за” оставката, 25 „против” и 3 “въздържал се”.
“Благодаря за доверието. Този епизод е забравен още в настоящия момент. Продължаваме работа в дух на толерантност” – заяви Иво Пенчев след края на гласуването.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST