ИВАЙЛО ЛАЗАРОВ НАВЪРТЯ НАД 40 МАЧА В ПЪРВА ЛИГА

0
1058

 

Един от най-добрите футболисти, излезли от добричката школа през последните години, е Ивайло Лазаров. Със силните си игри на терена 26-годишният атакуващ халф се превърна в един от основните играчи на първодивизионния Витоша (Бистрица). За година и половина в елитната група той записа 41 мача и отбеляза 6 гола, а качествата му бяха оценени от специалистите. Доказателство за това е фактът, че в настоящия шампионат на два пъти намери място в „Отбора на кръга” в Първа професионална лига.

Ивайло Лазаров дебютира в професионалния футбол с фланелката на Добруджа още преди да е навършил 18 години. Игра няколко сезона на стадион „Дружба“, преди да премине в Дунав (Русе) през зимата на 2014-а. След само шест месеца в Малката Виена обаче халфът се завърна в редиците на „жълто-зелените“. Повторният му престой в Добруджа беше съвсем кратък и на полусезона Лазаров прие ново предизвикателство – Черноморец (Балчик). Силните му изяви в Белия град и титулярното място в селекцията на Георги Иванов-Геша доведоха до подписването на договор с Витоша.

В последния кръг за 2018 година отборите на Витоша (Бистрица) и Черно море завършиха наравно 1:1, а в герой за „бистришкиге тигри” отново се превърна добричлията Ивайло Лазаров, който отбеляза гола за своя тим. Така “тигрите” сложиха край на победната серия на Черно море, който бе спечелил последните си три срещи от шампионата. След това равенство Витоша ще зимува на 11-а позиция в първия ни ешелон с актив от 20 точки.