ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ПЧЕЛАРИ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ В ОЧАКВАНЕ НА ПОДМЯРКА 6.3

0
1255

 

С огромен интерес към възможностите за финансиране по европейските програми премина участието на Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) в XVI специализирано изложение „Пчеломания“, организирано от Добрич панаир АД.

В рамките на два дни изнесената приемна на центъра беше посетена от близо 70 земеделски производители, пчелари, граждани и изложители. Голяма част от посетителите се интересуваха от възможностите за финансиране на стопанската си дейност по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Експертите от ОИЦ – Добрич отговориха на множество въпроси, свързани с предстоящата подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Разяснени бяха критериите за допустимост, начина на изчисляване на стандартен производствен обем, допустими дейности и разходи. Подмярката 6.3 ще подпомогне икономическото развитие и укрепване на стопанства в размер от 2000 до 7999 стандартен производствен обем. Субсидията ще е в размер на 15 000 евро и ще се предоставя на два транша. Приема на документи се очаква да стартира през месец май 2019 г.

Посетителите информационни щанд на ОИЦ – Добрич се запознаха с дейността и услугите, които центъра предоставя и получиха информационни материали, изготвени от екипа му.