ЗАЩО ИМА ПРОСТИТУТКИ СРЕД… ПИНГВИНИТЕ?

0
1650

Според британски учен сексуалните им нрави се дължат на студения климат

Любов за пари на Ледения континент. Учени доказаха, че животни проституират дори на Южния полюс. Платената услуга предлагат пингвини, които разменят телата си срещу камъчета.

Пингвините… Символ на Южния полюс. Обитават континента от 25 милиона години. Гнездят в колонии от по няколко хиляди двойки.

Голяма част се размножават два пъти на три години. Причината е трудното събиране на камъчета, от които правят гнездата си. Хитри пингвини обаче прибягват до секс срещу заплащане.

Набавянето на камъчета е изтощително начинание! Изследователите установяват, че женските улесняват работата си, като се присламчват към пингвини ергени. След ласките от благодарност младоците им носят камъчета, с които женските правят гнездата си.

Добре дошли в детската градина. Тук пингвините се грижат за своите деца. Детската ясла е сбор от стотици гнезда, направени от камъчета, събрани по нетрадиционния начин.

След излюпването малките пингвинчета се гледат от възрастни „възпитатели”. Те са без потомство и се грижат за двайсетина мъници, докато родителите им са заети с доставките на храна.

Любовните навици на пингвините са наблюдавани още в началото на 20 век от британския изследовател Джордж Мъри Левик. Ето как описва поведението им.

„Мъжки пингвини се събират на банди “хулигани” и се мотаят около нас. Неудобно ни е от техните повтарящи се актове на поквара”, обяснява Джордж Мъри Левик.

Щом се връща във Великобритания, Левик цензурира публикациите си, защото смята, че сексуалните подвизи на пингвините са трърде скандални. Статиите му остават изгубени 50 години. Докато уредник в Музея по естествена история не ги открива. Според учениясексуалните нрави се дължали на студения климат.

https://www.vesti.bg