Започва поредица Великденски концерти

0
1060
Започва поредица концерти – Великденски цикъл Класика, реализирани от Общината по идея на органистката Мария Славова. Идеята се осъществява за втора поредна година и е на път да се превърне в традиционен празник и подготовка за големия християнски празник Възкресение Христово. Всички концерти ще бъдат с начален час 18.30 в Концертна зала „Добрич”.

Стартът на поредицата е на 4 април с богата палитра от произведения, обединени в заглавиетоBasso Ostinato, представена от Мария Славова /орган/ в партньорство с Ирина Олшанска – цигулар в добричкия камерен оркестър. В програмата ще прозвучат Йохан Себастиан Бах, Томазо Витали, Макс Регер, Йозеф Райнбергер и др.

На 9 април доц. Сабин Леви – органист и разностранен музикант ще изпълни произведения на Франсоа Купрен, Луи-Никола Клерамбо, Бах, както и четири свои хорални прелюдии.

Цикълът включва и концерт на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев, който ще изпълни програма Английски барок на 16 април.

Последната изява е на 22 април – Стефан Далчев – орган и Магдалена Далчева – виолончело ще поднесат тематично подбрана програма с изпълнения на творби от Добри Христов, Йордан Гошев, Камий Сен-Санс, Бах и др.

Концертите са с вход с билети на цени от 2 и 5 лева.

Източник: www.dariknews.bg