ЗАДЪРЖАХА УБИЙЦИТЕ НА 80-ГОДИШЕН СТАРЕЦ ОТ СЕНОКОС

0
1522

Разкрити са извършителите на убийството на 80-годишен мъж от село Сенокос, съобщават от Прокуратурата. Възрастният мъж е бил открит мъртъв в дома си на 28.12.2018 г. от близките си. По тялото е имало следи от упражнено насилие, като от дома му липсвал мобилният му телефон.

След разследване, под ръководството на Окръжна прокуратура – гр. Добрич, на 4 февруари са установени извършителите на убийството – Е.С.А. на 45 години и Д.Н.А на 25 години. Извършителите и жертвата са се познавали. Окръжна прокуратура – Добрич, е повдигнала обвинение на двете лица за грабеж, придружен с нанесена телесна повреда, от която е последвала смъртта на възрастния мъж  – престъпление по член 199, ал.2 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са направили самопризнания и са дали подробни обяснения. Извършват се активно действия по разследването. Назначени са експертизи по образуваното досъдебно производство.

Окръжна прокуратура – гр. Добрич, внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двете обвиняеми лица. С определения на Окръжен съд-гр. Добрич от миналата седмица, на двамата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. НДТ