ЗАДЪРЖАХА ДВЕ ТЕЛЕФОННИ МУЛЕТА

0
1490

Двама мъже, на 56 и на 31 години, от село Крушари, са задържани за серия телефонни измами, извършени на територията на област Добрич, съобщават от полицията. На 26 януари, около 16:00 часа, се тъжи 74-годишна жена от с. Стожер. Тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, същият заявява, че е необходимо съдействието й за предотвратяване на телефонни измами. В хода на разговара, мнимият полицай успява да заблуди и брата на жената, който живее на същия адрес. Малко по-късно 74-годишната предава сумата от 1 800 лева лични средства и сумата от 2 160 лева, собственост на брат й.

След проведени ОИМ и ПСД от служители на Второ РУ МВР Добрич е установено мулето, взело парите от жената. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 56-годишен мъж от с. Крушари. Паричната сума, обект на посегателството, е иззета по надлежния ред.

Ден по-късно е задържан и 31-годишен мъж от Крушари. Установено е, че в съучастие с 56-годишния, двамата са съпричастни към извършена телефонна измама на територията на град Генерал Тошево, извършена на 25 януари т.г. При измамата възрастна жена предава на мъжете сумата от 800 лева – под предлог, че помага на полицейски инспектори за залавянето на извършители на телефонни измами. Работата по случая продължава. НДТ