Ето ги убийците от Негован

0
1505

Това са убийците на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му! Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са криминално проявени.

Георги Нанчев

Пламен е фен на моторите, видя наш репортер от фейсбук профила на килъра. Извергът е баща на две деца.

Пламен (вдясно) със свой колега

Вероятно това е мъжът, който познавал жертвата Йордан Атанасов от над 15 години, поради което борецът му имал доверие.

Пламен е фен на моторите

Целта на убийството са били пари от продажба на апартамент в кв. “Емил Марков”, които обаче никога не влезли в дома на загиналото семейство.

Арестуваните за убийството на бореца Йордан Атанасов и съпругата му Марияна – Шляпашки и Георги Нанчев, са семейни с деца и са работили на много строителни обекти в София и околните градове.

Шляпашки и Нанчев планирали убийството на възрастната двойка, за да ограбят спестяванията им. Георги е родом от Троян, а Пламен е от София.

Георги Нанчев се оказа риболовец, който гордо позира в социалната мрежа с уловен от него сом.

Нанчев със съпругата си

Пламен Шляпашки, който е признал, че е застрелял треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, има син на 9 години и по-голяма дъщеричка. Бил е известно време на гурбет в Италия, но после се е прибрал.

Неговият съучастник Георги Нанчев пък е родом от Троян, учил е в Ловеч, но отдавна се е установил в столицата и също е семеен.

Пламен и Георги имали славата на добри майстори за домашни ремонти и са работели на много обекти през последните години, станало ясно по време на разследването на жестокото престъпление.

Според направените пълни самопризнания Пламен Шляпашки напуснал спусъка на незаконния пистолет и застрелял в тила Йордан и Марияна в дома им на централния столичен булевард “Витоша” с по един куршум.

Не е ясно дали преди това двамата майстори с криминални досиета не са изтезавали жертвите, за да разберат къде крият парите от продадения наскоро друг апартамент. За голямо разочарование на Пламен и Георги огромната сума не била в жилището и те трябвало да се задоволят с по-скъпите вещи.

След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Въпреки това, не са успели да заличат всички следи, заявиха вчера разследващите.

Убийците са следени от 6 дни, а задържането им е станало в село Джурово край Правец, където работели на обект.  https://lupa.bg