Елена Йончева внася сигнал срещу действащ министър от ГЕРБ! /ОБНОВЕНА/

0
1319

Водачът на листата на БСП Елена Йончева излезе с нови данни по скандала “Ало, Банов съм”. На брифинг в централата на “Позитано” 20 тя изрази недоволството си, че спецпрокуратурата отказва да образува дело. Специализираната прокуратура няма да се измъкне от разследване, категорична е Йончева.  Затова Йончева дава на прокуратурата оригиналния запис, направен от служител на културното ведомство. Записът е направен с телефон. Самата Йончева твърди, че е проверила достоверността на записа. Депутатката разполага и с документи от МРРБ по аферата. Преди дни специализираната прокуратура прекрати разследване срещу Банов отново по сигнал на Йончева. Магистратите тогава обясниха, че липсват доказателства за вината на културния министър.

С новата ситуация, обаче нищо чудно Банов да се окаже обект на много по-тежко разследване.  https://blitz.bg

Елена Йончева предоставя на Специализираната апелативна прокуратура запис по аферата “Ало, Банов съм”

Елена Йончева предоставя на Специализираната апелативна прокуратура оригиналния запис, направен от служител на Министерство на културата, по аферата “Ало, Банов съм”. На пресконференция в централата на партията водачът на листата на БСП за България за предстоящите евроизбори Елена Йончева заяви, че “този път Специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от разследване”.
В началото на годината Елена Йончева внесе сигнал в Специализираната прокуратура за злоупотреби на Боил Банов, който в качеството му на заместник-министър на културата през 2016 г. е съдействал за опрощаването на близо 700 хил. лв. неустойка на строителна фирма.
Във връзка със становището на прокуратурата, с което се прекратява образуването на досъдебно производство от 12 април тази година, в което се твърди, че оригиналът на записа е унищожен, Елена Йончева каза: “Никога не съм разполагала с оригиналния запис”. Тя уточни, че към момента на внасянето на сигнала, е разполагала с материал, изпратен й на дигитален носител, който представлява копие.
“В момента ние разполагаме с оригиналния запис, направен от служител на Министерство на културата. Записът е направен с този телефон от служител на Министерство на културата”, посочи Йончева. Оригиналът на направения запис ще бъде предоставен още днес на специализираната прокуратурата.  http://www.bta.bg