ЕДНА КРАСИВА ИЗЛОЖБА ЖЕЛАЕ „ПОПЪТЕН ВЯТЪР“ НА ПОРАСНАЛИТЕ ХУДОЖНИЦИ

0
1510

Днес /17 април/ от 17.30 часа в Регионална библиотека “Дора Габе” ще бъде открита традиционната изложба на абитуриентите от училището по изкуства “Свети Климент Охридски”. Младите творци ще зарадват своите преподаватели, семейства и гости с красотата на произведенията си, които най-ярко отразяват наученото през годините.
Традиция е в СУ “Св. Климент Охридски” учениците от 12 клас от паралелките с профил “Графичен дизайн” да представят наученото през петте години на обучение с годишна дипломна изложба. В нея са включени рисунки и живопис, изпълнени в класически техники, свободни проекти, дипломни задачи по графичен дизайн. Някои от тях представят запазени знаци, други – тотал дизайн.

От випускниците през тази година има ученици, участвали неколкократно в пленери по изобразително изкуство в Пловдив и Балчик, лауреати от национални и международни конкурси. Те участват с част от рисунките, изработени по време на пленерите.
Работата по дипломните проекти продължава през цялата последна учебна година.Тя включва всички етапи – от първоначалната идея до подготовката за печат на рекламни продукти. Така те показват всичко, което са усвоили през обучението си в гимназиален етап. Плакатите, които представят, се отличават със зрялост и интересни идеи. Особено се открояват тези на Весела Димова, Елисия Дженкинс, Мелисса Орхан, Пламена Димитрова. Някои от тях имат желание да продължат обучението си в същата специалност и в университета.
През следващата седмица им предстои още една изява – да нарисуват панел от оградата на училището – инициатива, която продължава вече четвърта година. Така и всички в града ни могат да се любуват на красотата, създадена от техните ръце.

Заповядайте днес в 17.30 часа в Регионална библиотека, за да споделите успехите на творците от СУ „Св. Кл. Охридски“ и да се насладите на творбите им!