ЕВРОПЕЙСКИ ПАНАИР НА ЗАМЪЦИТЕ И ДВОРЦИТЕ – ХУНЕДОАРА 2019

0
596

Държавен културен институт “Културен център “Двореца” взе участие в петото издание на Европейски панаир на замъците и дворците, провеждащ се в румънския град Хунедоара. Традиционно той се организира от управата на замъка Корвин и Община Хунедоара. Тазгодишното издание на международното събитие протече в рамките на три дни – 24, 25 и 26 май.

ДКИ „КЦ „Двореца”- Балчик се представи с информационен щанд, на който посетителите имаха възможност да получат информационни материали, да гледат видео-представяне на Архитектурно-парков комплекс “Двореца”, както и да проведат разговор с представителите на културния център, за да научат повече за историята му, за културно-познавателния туризъм, който е характерен за него и за разнообразните услуги, които предлага.
Щандът на Двореца бе удостоен със специално внимание от страна на кмета на Хунедоара – Дан Бобоуцану и Наталия Интотеро – кандидат за европредставител.
Някой от местните телевизии и радиа /TVR 1 / ANTENA 3 / AGERPRES/направиха специални репортажи, в които Двореца в Балчик също бе включен.

https://www.facebook.com/watch/?v=325921751395250

https://www.agerpres.ro/…/reportaj-hunedoara-targul-europea…