Евгения Живкова: Самият Борисов казва, че се е учил от дядо ми Тодор Живков

0
2224

Самият Борисов каза, че много неща е научил от разговорите с дядо ми, вероятно е и чел много неща, които той е имал като изказвания, като реализирани инициативи. Не мога да коментирам откъде другите хора какво са научили, но самият Борисов казва, че се е учил от Тодор Живков.

Това сподели в предаването “Беновска пита” историкът и дизайнер Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков и дъщеря на Людмила Живкова.

“Бойко Борисов от 1993 г. до 1998 г. беше с дядо ми, докато той беше жив. Всеки ден с него бяха неговите охранители, той идваше понякога на срещи с дядо ми, и лично го водеше, когато трябваше да излиза и да посещава съда, например”, спомни си тя за времето, когато сегашният премиер е охранявал Тодор Живков.

По думите й за изминалите европейски избори “наистина хората бяха много надъхани, много силна бе конфронтацията на изборите”. “И не може да не се признае на Симеон Сакскобургготски, че беше толерантен. Имаше диалог, не бяха толкова остри противопоставянията, когато той се върна тук, в България. Всичко зависи и от възпитанието на хората, не може да критикуваме хората, които са умерени”, подчерта Евгения Живкова.

За политическото противопоставяне в България, тя посочи: “Аз не съм член на БСП, но винаги имам отношение по някои теми и смятам, че не трябва да има разцепление и разделение в БСП, и бях лично несъгласна с отделянето на лидери като Румен Петков и Георги Първанов в отделна формация. С Корнелия Нинова се познаваме и имаме добри отношения, но не съм работила пряко с нея и като народен представител.

Като политици и лидери на двете най-големи политически партии, те (Борисов и Нинова) трябва да седнат и да се разберат в името на бъдещето на България. Ние с нашия празник Знаме на мира показваме как става това”, даде за пример Евгения Живкова.

Тя припомни, че идеята за Асамблеята “Знаме на мира”, чиято 40-годишнина бе чествана вчера с авторитетно международно присъствие, е родена от срещите на Людмила Живкова със Светослав Рьорих. Мама ми разказа идеята за асамблеята, тя доразвива тази идея – децата да са посланици, да общуват в мир, да създават контакти, които да използват в бъдеще, такива контакти бяха създадени между тези млади хора в асамблеите”, отбеляза Людмила Живкова.

http://epicenter.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST