ДОБРУДЖАНСКО ГОЛФ ИГРИЩЕ КРАСИ КАЛЕНДАРА НА ГАРИ ПЛЕЪР 

0
1511

„Тракийски скали“ е фотография за месец февруари на 2019 г. от над 400 игрища                   

 Добруджанското голф игрище „Тракийски скали“ е фотографията на февруари месец в световния календар на Гари Плеър. Изборът е бил направен прецизно и трудно от над 400 игрища по планетата, създадени по дизайн на носителя на Голям шлем в голфа. На същата страница е поместена и по-малка чернобяла снимка на Гари Плеър от 60-те години на миналия век с най-големия му син Марк. За цитат на месеца големият спортист е посочил казано от Чарли Чаплин: „Животът ви се смее, когато сте нещастни. Животът ви се усмихва, щом сте щастливи. Но животът ви поздравява, като правите други щастливи.“

В компанията на „Тракийски скали“ на календара за 2019 г. са 11 голф игрища от Южна Африка, САЩ, Мексико, Абу Даби, Индия, Франция, Мексико и др. Сред тях са емблематичните голф полета на „Леопард Крийк“, „Лост Сити“, „Шато де Тулан“, „Саадият Бийч“, „Пуерта Кортес“. Ежемесечните страници са удобни за сваляне и подложка на компютърен екран. На 83 години Гари Плеър продължава да играе на високо ниво. Заради ежедневните спортни тренировки и физическо състояние го наричат „Мистър Фитнес“. Големият спортсмен организира по света ежегодно поредица турнири за поканени с благотворителна цел.

Гари Плеър е един от петимата носители на Голям шлем в голфа. Той е дизайнер на две игрища в Добруджа – „Тракийски скали“ и „Бляксирама“. Заедно с „Лайтхаус“, което е в семейството на Европейския тур, те образуват голф дестинация „Кейп Калиакра“. Наличието на обновено курортно селище „Бялата лагуна“ в непосредствена близост и до трите игрища от шампионатна класа превръщат региона в предпочитано място за спорт и отдих на туристи от по-висока класа в предстоящия сезон. 

Румен ТОДОРОВ 

Снимка: Страницата с „Тракийски скали“ за февруари от календара на Гари Плеър