Депутати от НФСБ са сезирали главния прокурор за имоти на министър Николина Ангелкова

0
1120

Депутати от НФСБ са внесли сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за проверка на имоти на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това обяви пред журналисти в парламента депутатът Борис Ячев. Той уточни, че в публичното пространство се е появила информация за имот, придобит от Ангелкова на цени под пазарната стойност. От НФСБ искат главният прокурор да разпореди проверка за това как са придобити имоти на Ангелкова, дали има съответствие или несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти.

Сигналът е внесен днес от депутати на НФСБ с изключение на председателя на партията Валери Симеонов, уточни Ячев. “Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на високите етажи на властта, и считаме, че една подобна проверка, в зависимост от резултата, може да оневини този, който е проверяван, ако се докаже, че няма законови нарушения”, коментира Ячев.

От НФСБ изразиха удовлетвореност от реакцията на главния прокурор Сотир Цацаров по отношение на разпореждане на проверки по казусите с председателя на КПКОМПИ Пламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов и съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов. Приветстваме тази бърза реакция, очакваме резултатите от тези проверки, каза още Ячев.

Източник: БТА