ДВУСТРАНЕН СИМПОЗИУМ ПО НАТУРАЛНА МЕДИЦИНА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И НОРВЕГИЯ СЕ ПРОВЕДЕ В АЛБЕНА

0
1161

Двустранен симпозиум по природна медицина между Норвежката асоциация по натурална медицина и Медика Албена се проведе във ваканционно селище Албена. Програмата включваше доклад за законовата регулация на натуралната медицина в Норвегия от Джон Петер Линделанд, президент на Норвежката асоциация по натурална медицина; доклад за алтернативната медицина в България – организация и законова регулация, с лектор проф. Снежина Томова от Икономически университет, Варна.

Д-р Огнян Софтов от „Медика Албена” изнесе доклад за приликите между натуралната медицина и физиотерапията.
Програмата на симпозиума включваше още теми, като предимствата на българските етерични масла, натурална лечебна козметика с черноморска луга,  хомеопатията в България и др.
„В симпозиума има широко участие на специалисти от София по хомеопатия, физиотерапия и производители на козметика. Норвежците са натуропати, а българите – физиотерапевти. И двете страни предлагат една и съща специалност, но по различен начин”, заяви д-р Огнян Софтов.
Българската страна представи Албена като идеална дестинация за отдих, красив плаж, море и забавления, бяха представени и уникални продукти в сферата на натуротерапията като ароматерапия, билкови продукти и др. Презентираха се процедури за опорнодвигателния апарат, анти-стрес програми, анти-целулит програми, детоксикация, водолечение, калолечение, електролечение.
Участниците от Норвегия са специалисти от цялата им страна, като интересното е, че някои от тях се запознават именно в Албена.
„Чест и удоволствие е да ви приветствам с „Добре дошли” в слънчева Албена на първия международен симпозиум по натурална медицина. Тук присъстват признати и квалифицирани специалисти от двете държави, които знаят как да използват даровете на природата, за да бъдем здрави и красиви. Убедена съм, че морето и неговите дарове, екологичната среда, морският климат, чистият въздух, минералната вода, морската луга и кал, правят Албена място за реализиране на най-добрите лечебни практики, познати до момента.
„Медика Албена” разполага с висококвалифицирани специалисти и модерна техника, което позволява на гостите ни да се докоснат до природата и да се откъснат от забързания ритъм на 21 век. Надявам се, че този симпозиум ще постави основите на трайна връзка между Норвежката асоциация по натурална медицина и Медика Албена и обменът на опит и добри практики ще изпълни своята мисия – да опазим природата и да се учим от нея”, каза при откриването на форума търговският директор на „Албена” АД Маргита Тодорова. НДТ