ДВЕ ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ КРАЙ САНДАНСКИ С ДВАМА ЗАГИНАЛИ И МНОГО ОСАКАТЕНИ

0
2094

Тежка катастрофа е станала тази сутрин край Сандански в района на Дамяница. Инцидентът е станал на автомагистрала “Струма” в платното към София, а причината е много гъстата мъгла, която пречи на видимостта.

В катастрофата са се нанизали над 25 коли, предава Струма.ком. По предварителни данни има много пострадали, съобщава БГНЕС. Има жертва и жена с откъснати крака. Според Струма.бг има много заклещени в ламарините на катастрофиралите коли хора.

Регионалните медии предават, че 12 души са ранени, двама са в особено тежко състояние. Успешно е реанимирана гъркиня. Двама души са с отрязани крайници Един загина, а по-късно стана нова катастрофа, при която загина и втори човек. Той е Сандански.

Като причина се посочва гъстата мъгла тази сутрин в района и несъобразената с пътнити условия скорост по магистралата.

Най-малко седем линейки са били на мястото на касапницата. Продължава да се отклонява движението, да се изтеглят катастрофирали автомобили, някои от тях се режат от пожарникарите, за да се извадят пострадалите.

Загиналият при първото голямо меле е млад мъж от село Ново Делчева. За съжаление, младият човек е излязъл да спре идващите автомобили и да ги предпази от катастрофа, но е бил жестоко прегазен.

В катастрофата се е оказал и автобус от Петрич, но при него няма тежко пострадали.

/По информации на struma.bg, blitz.bg и bgnes.com/