ДВЕ НОВИ СТРУКТУРИ НА ВМРО УЧРЕДИХА В ТЕРВЕЛСКО

0
979

Две нови структури на ВМРО в Община Тервел  бяха учредени през изминалите почивни дни. В общинския център бе създадена женска организация с председател Димитричка Георгиева. Нова структура имат патриотите от ВМРО и в тервелското село Честименско. Председател на новоучредената местна организация там е Боян Маринов. Народният представител от ВМРО и парламентарната група на „Обединени патриоти” Йордан Йорданов връчи членските карти на десетки новоприети членове на родолюбивата организация и подари знамена на новоучредените структури. Депутатът имаше и приемен ден. Жители на Тервел и околните села поставиха пред народния представител наболели проблеми на региона. Обсъдени бяха и актуални обществени и политически теми. Присъстващите за пореден път декларираха безрезерваната си подкрепа за листата на ВМРО за предстоящите евроизбори, водена от най-активния български евродепутат Ангел Джамбазки.

На Лазаровден гости в Клуба на патриота  в Тервел отново бяха дамите от Групата за патриотични песни от град Дулово, които с изпълненията си повдигнаха духа на събраните десетки родолюбци. По идея на председателя на общинската организация на ВМРО в Тервел и общински съветник инж. Костадин Станчев бе проведен патриотичен рецитал с участието на ученици от добруджанския град и местната поетеса Цветанка Костова. Рециталът бе посветен на 143-годишнината от избухването на Априлското въстание.

Гости на родолюбивото тържество бяха областният управител Красимир Кирилов и Тихомир Маринов – областен координатор на ВМРО за Добрич.