Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 5 месеца ще търпи 24-годишен мъж, след като Окръжният съд в Добрич одобри постигнатото между него и прокуратурата споразумение. Той се признава за виновен в това, че на 24 юли 2019г. в Каварна е извършил грабеж в  големи размери, на обща стойност – 55 849. 44 лева.  Сумата била отнета от служителка на обменно бюро чрез употреба на сила – напръскване със спрей и издърпване със сила на две чанти от ръцете й, в които имало пари в различна валута. Престъплението било извършено около 8.30 часа близо до работното място на пострадалата, като нападателят бил с тъмна маска на лицето. Веднага след това той опитал да избяга, но бил задържан от очевидци на грабежа и за случая била уведомена полицията.

24-годишният е извършил деянието в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на 6 месеца лишаване от свобода за кражба. По тази причина съдът приведе в изпълнение и това наказание, което мъжът ще изтърпи отделно при първоначален строг режим.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Определението, с което се привежда в изпълнение предходното му наказание, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.

Окръжен съд – Добрич

Връзки с обществеността

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА