ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВОТО НА ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР; 13-ГОДИШЕН СТАНА БАЩА СЛЕД ПЪРВИЯ СИ СЕКС

0
1216

ПРЕДИ 10 ГОДИНИ

ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВОТО НА ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР

Две години затвор даде Окръжният съд в Добрич на 42-годишния Борис Борисов, който при непредпазливост причини смъртта на 33-годишния таксиметров шофьор Живко Жеков.  Това стана факт, след като магистратите одобриха постигнатото с прокуратурата споразумение за прекратяване на наказателното производство срещу обвиняемия. Вчера подсъдимият се призна за виновен пред Добричкия окръжен съд, че на 13 септември м.г., около 2 часа, при сбиване до заведение в централната част Добрич, той е нанесъл удар с ръка по лицето, от който пострадалият е паднал на земята и е починал от получената черепно-мозъчна травма, обусловила разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Представителят на държавното обвинение разкри, че приятелят на Живко – Иван Димитров е провокирал компанията на подсъдимия, с която се разминали. После избягъл, а Борисов нанесъл удар на Жеков. Така се е стигнало до най-лошото. Коларов каза, че обвинението не може да се преквалифицира от “смърт по непредпазливост” в “убийство”, тъй като липсвал мотив.

13-ГОДИШЕН СТАНА БАЩА СЛЕД ПЪРВИЯ СИ СЕКС

Мисля, че пелените са много скъпи, казва 13-годишният Алфи Патън, който стана баща преди четири дни. 15-годишната му приятелка Шантел роди малката Мейси Роксън. Алфи, който прилича на осемгодишно момче, казва, че той и приятелката му изобщо не са си и помисляли за аборт.

Макар че не знаят как ще се оправят с парите за бебето, момчето казва, че понякога получава от баща си по 10 лири. Бащата на Алфи смята, че неговият син изобщо не съзнава отговорността, която трябва да поеме, но силно желае да покаже на всички, че е грижовен и предан баща.
Бебето е било заченато, когато Алфи е бил на 12 години и то още първия път, когато правили секс и когато естествено не са се пазили. Мейси и майка й Шантел живеят в Ийстборн в къщата на нейните родители, а Алфи живее с майка си и баща си. Алфи посещава дъщеря си всеки ден, а понякога и остава да спи при приятелката си Шантел. Младият баща все още не се отказва от Плейстейшън, гледането на бокс и силната си страст към Манчестър Юнайтед, пише “24 чата”.

НДТ – 13 февруари 2009 г.