ДАМА С ИДЕИ И РАЗМАХ ЩЕ УПРАВЛЯВА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В ДОБРИЧ

0
3016

 

 

Катя Петкова е класирана на първо място в конкурса за управител на „Градски транспорт Добрич” ЕООД, съобщиха от Общината в края на миналата седмица. На работното заседание на 20 август, комисия с председател зам.-кмета Росица Йорданова е оценила високо Бизнес плана и представянето на единствената кандидатка да се грижи за бъдещето на обществения транспорт в Добрич.

Катя Петкова е изучавала финанси, счетоводство и контрол, както и изчислителна техника, работила е като финансист в сферата на частния бизнес. Омъжена, с две пораснали деца, с интереси в сферата на културата и изкуствата, Катя Петкова е и една от добротворките на дамски клуб „Майчина грижа“. От няколко месеца тя вече ръководи  „Градски транспорт“ – в качеството на временен управител. Но за това време, както споделя, не само се е потопила в неизбежните проблеми, съпътстващи този бранш, но и вече е предприела редица стъпки за подобряване на състоянието му. Вече е успяла да опознае колектива и да намери път към сърцата на хората, с които заедно ще се опитват да направят обществения транспорт не само приемлив, но и желан начин за придвижване. А само преди броени дни – на 19 август, Община град Добрич  кандидатства с проект по оперативна програма “Региони в растеж” – в раздела за интегрирана градска среда. Част от проекта е свързан със закупуване на нови и екологични транспортни средства. “Като начало идеята на проекта е да бъдат закупени четири превозни средства със съпътстващи зарядни станции. Първоначалната идея е тези превозни средства да се движат по бул. “Добричка епопея”, чиято реконструкция също ще бъде част от проекта на общината” – каза пред медии Катя Петкова, докато представяше заедно с фирма KARSAN модерните електромобили.

„Благодарение на кметския екип, който включи дружеството в проекта към МРРБ,  много хора разбраха сега, че имаме общинско дружество, свързано с градкия транспорт. – каза за читателите на НДТ Катя Петкова след конкурса. – Новите автобуси са нещо атрактивно и според мен необходимост, но никой не се замисли, че освен за хората, добрият транспорт би решил и много други проблеми в града – няма да има нужда от 2 коли на семейство, няма да има нужда от нови места за паркиране в град непредвиден за толкова много МПС, няма да се налага разширяване  на синята зона, за да се удовлетвори мобилността на хората и техните превозни средства. Добрият и съвременен градски транспорт би бил икономически много по-изгоден и за хората, и за града ни!“

И допълва с шеговит тон: „През 1950 година Добрич заменя каруците с дизелови автобуси. Сега се опитваме да направим нова революция в транспорта!“

Ние от НДТ желаем искрено успех на новия шеф на „Градски транспорт Добрич“. Нека „революционните пориви“ на Катя Петкова винаги намират отклик и в общинското ръководство, и в обществеността, защото всички искаме да живеем в екологично чиста среда и да пътуваме модерно и удобно!

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА