ГРАДОВЕ-РАЙ ЗА ФЕНОВЕТЕ НА БИРАТА

0
2633

До скоро светът на бирата се владееше от световноизвестни компании, иградили името си в течение на годините. Напоследък обаче се забелязва нова тенденция, в която изпъкват така наречените „крафт” бири.

Ако сте почитатели на този вид пиво, със сигурност не бива да изпускате тези шест европейски града, където са майстори на занаятчийската бира.

Маастрихт, Холандия

Градът е познат като център на холандската пивоварна култура, което е голямо признание предвид факта, че в Холандия има толкова уважавани и признати пивовари.

Маастрихт се намира на самата граница с Белгия и поради тази причина там се забелязват много отличителни черти на беглийската култура, където знаем, че бирата се издига на пиедестал. Градът е един от двата най-стари града в страната и е известен също така с Маастрихтския договор, довел до създаването на Европейския съюз.

Гданск, Полша

Поляците са известни с производство на добър спиртен алкохол, но бирата им не трябва да се пренебрегва. Гданск е едно от местата, където ще откриете най-добрата „крафт” бира в страната.

Гданск е разположен на брега на Балтийско море. Той дълго време е имал статут на свободен град, управляван от Обществото на народите. Там са родени философът Артур Шопенхауер, физикът Габриел Фаренхайт, писателят Гюнтер Грас. Гданск е побратимен град на Бургас.

Кьолн, Германия

Това е един от многото немски градове, където годишно се изпиват хиляди литри бира. В Кьолн обаче няма да откриете следи от традиционното пиво. Там се пие бира с наименованието „Колш”, която не можете да пиете никъде извън Кьолн.

Градът е известен със своята величествена катедрала и с одеколона (Eau de Cologne, от френски – „кьолнска вода”), който се произвежда там още от времето на Наполеон.

Берген, Норвегия

Вторият по големина град в страната от Скандинавския полуостров предлага много възможности за „крафт” бира. Трябва обаче да знаете, че в Норвегия алкохолът е доста скъп и много туристи предпочитат да купят някои хранителни продукти и напитки още на летището, където цените са по-приемливи.

Пристанището в Берген е едно от най-големите в Европа. Градът е заобиколен от планини, които носят общото название „Седемте планини”, и е приет за официален път към норвежките фиорди.

Малмьо, Швеция

С население от близо 300 хиляди души Малмьо е третият най-голям град в Швеция след Стокхолм и Гьотеборг. Там можете да намерите барове, които предлагат над 42 различни вида пиво.

Градът е домакин и на един от най-известните футболни отбори в страната. В Швеция Малмьо носи статут на „исторически град”. Той е побратимен град на морската ни столица Варна.

Бристол, Великобритания

Някога познат като мястото с най-добрия сайдер, днес Бристол е един от градовете във Великобритания, които предлагат най-хубавата „крафт” бира. През септември в града се провежда седмица на бирата, по време на която можете да се насладите на различни видове пиво от цял свят.

Населението на града наброява почти половин милион души. През 16-ти и 17-ти век е бил един от търговските центрове в страната. В Бристол ежегодно се провеждат фестивали на различни тематики като фиеста на балоните, фестивал на природата, фестивал на идеите, фестивал на хвърчилата и други.

  1. Пиенето на бира увеличава сексуалната мощ
  2. 50 нюанса бира
  3. Днес е Международният ден на бирата /СНИМКИ 18+/
  4. Откачалка! Китаец вдигна и разлюля три кашона с бира само с пениса си (СНИМКИ/ВИДЕО, 18+)
  5. В Швеция създадоха златна бира
  6. Белгийска бира – най-добрата в света
  7. 45-годишен мъж почина по време на състезание по надпиване с бира в Югоизточна Испания
  8. Бира от слонски тор – новата мания на японците
  9. Бирата превръща мъжете в жени
  10. 40 Т БИРА ПОЛЯХА 10 Т МЕЗЕТА НА “КАЛИАКРА РОК ФЕСТ”
  11. Японците луднаха по сода с вкус на бира с 0,00 % алкохол
  12. ДОБРИЧЛИЯ – ВТОРИ В ШАМПИОНАТ ПО НАЛИВАНЕ И СЕРВИРАНЕ НА БИРА
  13. Направиха бира от мляко
  14. Бирена регата в Австралия
  15. АНГЛИЙСКИ ХАЛБИ ЗА БИРА КАТО ТРЪТЛЕСТИ ЧИЧКОВЦИ С БИРЕНИ КОРЕМЧЕТА
  16. ГЕРМАНЕЦ СЪЗДАДЕ НАЙ-СИЛНАТА БИРА
  17. Българка стана рекламно лице на новозеландска бира
  18. ДИ ДЖЕЙ ПОИСКА 24-ЧАСОВ ФУТБОЛЕН КАНАЛ И 10 КАСИ БИРА ЗА ГОСТУВАНЕТО СИ В СОФИЯ