ГОРАТА НА ГАЛЯ И ДЖУЛИАН

0
1868

 

Галя Шишкова и Джулиан Парментер, които през миналата година дариха 500 лева за залесяването на нова гора, гостуваха на хората от ДЛС – Балчик. За сватбеното си тържество през 2018 година младоженците поискаха не букети, а средства, с които да създадат своя гора. Семейството не живее в България, но дойде да види какво се случва с фиданките,  залесени през миналата есен.

Обясних им, че с дарените от тях средства сме залесили един декар с червен дъб и явор и сме добавили още един с цер и явор, като парите за втория декар са осигурени от стопанството. Идеята на младото семейство ни хареса толкова много, че решихме и ние да ги подкрепим, разказа зам.-директорът на ДЛС – Балчик инж. Радослав Радев. Той каза, още че е обяснил на Галя и Джулиан, че новата гора е част от лесозащитните пояси, които са изключително важни за цяла Добруджа.

Всички 1240 фиданки са се прихванали добре, въпреки сушата, но обясних на гостите ни, че новата гора ще бъде отглеждана в продължение на още 15 години и макар много хора да си мислят, че залесяването приключва с „бучването на едно дръвче“, то нещата в действителност са много сложни. След година, когато Галя и Джулиан дойдат отново, ще видят, че гората им е израснала с още 70 сантиметра, благодарение на грижите на нашите работници и окопаването на всяка една фиданка, разказва Радослав Радев. Зам.-директорът на ДЛС – Балчик е показал на младото семейство как ще изглежда тяхната гора след пет и след десет години. Обещал им е да ги заведе и в разсадника на стопанството, където са произведени фиданките за тяхната гора.

Пожелах на тези симпатични млади хора след 100 години отново да дойдат в стопанството ни, за да видят как растат техните дървета, защото горите са важни за всички нас, за хората от цялата планета, категоричен е инж. Радев.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА