Гл. комисар Николай Николов: 7 са жертвите вследствие на експлозията в Хитрино

0
679

Шумен. 7 са жертвите вследствие на експлозията в Хитрино. Това съобщи за Агенция „Фокус“ директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов. „Не се издирват хора, към момента нямаме постъпила информация някъде да има затрупан човек. Сигналите, които имаше, сме ги проверили“, подчерта гл. комисар Николай Николов.

Шумен. Новоизбраният президент ген. Румен Радев е в с. Хитрино и участва в заседанието на кризисния щаб. Разговорите за последващите действията след инцидента продължават. Това заяви за Агенция Фокус Любомир Христов, кмет на Шумен. “Повече от половината души от с. Хитрино са евакуирани. Цистерните са изтеглени, в средата между гарите на безопасно място”, поясни Христов.

Министър-председателят ръководи работата на Националния щаб за изпълнение на плана за действие. В щаба участват още вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, министрите на транспорта и здравеопазването Ивайло Московски и Петър Москов, както и главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.  http://www.focus-news.net