В “ТУЗЛАТА” Е ПЪЛНО С ПАЦИЕНТИ И ПРЕЗ ЗИМАТА

0
4915

 

Дори и през зимата специализираната болница за рехабилитация „Тузлата“ край Балчик е с между 80 и 100 процента заетост на базата си, коментира управителят на лечебното заведение д-р Камелия Кирчева. В момента се приемат пациенти по Здравна каса и платено. Записванията за лечение по клинични пътеки се правят на 15-о число в текущия месец за прием през следващия. Местата се изчерпват за ден – два, отбеляза управителят огромния интерес, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

Болницата край Балчик, известна с лечебната си кал, е профилирана за лечение и рехабилитация на опорно-двигателния апарат и на заболявания на централна и периферна нервна система. От началото на годината е внедрен високоенергиен лазер, който действа в по-голяма дълбочина, намалява отока, възпалението и е с много по-добър обезболяващ ефект, което способства за по-лесното раздвижване на пациентите.

Очаква се от април СБР „Тузлата“ да започне прием чрез Националния осигурителен институт, след като бъде сключен договор в края на март, съобщи управителят д-р Кирчева.

Ремонтните дейности в лечебното заведение са приключили, с което всички стаи са реновирани.