В АГОНИЯ: Ангела Меркел и Франсоа Оланд призоваха ЕС да продължи санкциите срещу Русия

0
1401

Берлин. Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд заявиха, че на срещата на върха на ЕС тази седмица трябва да бъде взето решение за продължаване на санкциите срещу Русия, предава AFP.

„Необходимо е санкциите срещу Русия да бъде продължени още веднъж“, заяви Меркел, аргументирайки се с мирния процес за Украйна. Оланд, който е на посещение в Берлин, подкрепи изявлението й. http://www.focus-news.net

ЕС не е разглеждал въпроса за въвеждане на санкции срещу РФ заради Сирия

 

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини заяви, че страните на ЕС не са обсъждали възможни санкции срещу Руси във връзка с конфликта в Сирия, предаде ТАСС. Това съобщи в понеделник (12 декември) Газета.ру.

По думите й нито една страна от блока не е повдигала въпроса за санкциите по време на поредното заседание в Брюксел.

“Не, не сме обсъждали санкциите срещу Русия. Нито една страна от ЕС не е предлагала това”, заяви Могерини.

По-рано вицеканцлерът на Австрия се изказа за последователно премахване на санкциите против Русия.

Бе съобщено също така, че ЕС има намерение да продължи санкциите срещу РФ с шест месеца във връзка с конфликта в Украйна след срещата на лидерите на ЕС в Брюксел на 15 декември.

Публикуването на цели текстове или части от тях от сайта “Руски дневник” се разрешава единствено при цитиране на източника – “Руски дневник”.

http://bg.rbth.com