ВЪЗХОДЪТ НА ИЗГУБЕНИЯТ КРАЛ НА ЕВРОПА

0
1335

Времето на Франция най-сетне настъпи и очакванията към тях са оправдани. Пътят им дотук не беше особено лесен като смяната на поколението им водеше до дори отчайващи резултати. Парижките атаки през Ноември, които оставиха дълбоки рани и скандалите заобикалящи Карим Бензема също не помагаха на техните резултати.

Но те успяха да преодолеят тези проблеми и от почти година насам имат само две загуби като едната е от Англия, която на базата на постигнатите резултати от тях, е водещ фаворит за титлата „Крал на Европа“. Понеже са домакин на първенството, те се класираха директно без да преминават през квалификации, но бяха поставени като „призрачен“ отбор в Група И. УЕФА за първи път правят това като целта е на домакините на първенството да им се запази конкуренцията и да играят мачове извън датите за приятелски срещи и Франция намери това за полезно като, ако точките им се смятаха, щяха да са първи в групата си с 23 от 30 точки. На чисто футболно ниво, отборът на Франция има много голяма дълбочина в състава си, която конкурира дори състава им от техните златни години и надеждите им да повторят победите от 1984 и 2000 години са напълно оправдани.

Единственият им въпрос беше дали ще се справят без водещият си нападател Бензема, но възходът на супер талантите Антони Марсиал и Антоан Гризман през настоящия сезон показа, че Франция си е намерила достойни заместници и няма от какво да се притеснява.

Очакван резултат: Финал

Играчи за следете под лупа: Гризман и Погба